Когато посееш действие, ще пожънеш навик. Когато посееш навик, ще пожънеш

...
 
Когато посееш действие, ще пожънеш навик.
Когато посееш навик, ще пожънеш
Коментари Харесай

За да се отъвеш от вредните навици, волята никога не е достатъчна

 

„ Когато посееш деяние, ще пожънеш табиет.
Когато посееш табиет, ще пожънеш темперамент.
Когато посееш темперамент, ще пожънеш орис. “

Независимо какви привички имаш, положителни или неприятни, постоянно е мъчно да се оправиш с тях. Според изследванията са нужни 21 дни, с цел да се сътвори или отстрани един табиет. Това значи, че в случай че искаш да се отървеш от някоя от нездравословните си навици, би трябвало да спреш да правиш това, което правиш, в продължение на три седмици. Такъв е номерът.

Ключът към унищожаването на един неприятен табиет е да замениш това, което правиш, с нещо друго. Не можеш просто да спреш да правиш нещо – би трябвало да го замениш с нова активност. Ако вървиш всяка събота заран в комерсиалния център и харчиш пари, които нямаш, би трябвало да замениш ходенето по магазините с нещо ново. Опитай с библиотеката, парка или някое друго място, което няма да те изкушава да харчиш пари. Твоят нов табиет ще е да вървиш на това ново място всяка събота заран. Постарай се и бъди твърдоглав. Но избери място, което в действителност ще има позитивен резултат за теб, вместо противоположното.

Не разчитай единствено на своята воля. Волята е мощно надценявана.

Да кажем, че имаш навика да се натъпчеш на вечеря, да се пльоснеш пред тв приемника за три или четири часа, до момента в който ти се приспи, след това да се преместиш в спалнята, където се строполяваш и спиш като дънер до звъна на будилника, след което тръгваш на работа. Между другото, преди малко описах типичната вечер на към 80% от възрастното население на страната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР